26-08-06
Door: Francois
Blijf op de hoogte en volg Danielle
31 Augustus 2006 | Zwitserland, Biel
- Vanaf Dag 28 zal ik, Francois, jullie op de hoogte houden van mijn bezoek en wat we allemaal hier doen -
De tweede dag… Natuurlijk was de planning al gemaakt, jullie kennen Danielle, het werd Bern. Ik had tijdens het ontbijt de tijd om kennis te maken met Holger, een aardige jongen die ons met alle plezier naar Bern wilde brengen met zijn auto. Und wieder, nur Deutsch, Deutsch, Deutsch…… Danielle en ik zijn Bern ingelopen en het kon natuurlijk niet anders dat de volgende afspraak op het programma stond: we zouden wat gaan drinken met Emmylou, een nederlands meisje dat Danielle kent van het HBO en stage loopt in Bern. Gelukkig weer een beetje Nederlands in een zee vol Duits! Het was van korte duur want Emmylou ging weg en Danielle en ik konden dan Bern gaan bekijken! Een prachtige stad, zeker de moeite waard! Prachtig hoe iedere stad hier een decor heeft van bergen en dalen! Helaas kent het decor hier ook een minder mooi aspect: regen. Sinds ik hier ben heeft het al heel wat geregend. En het slaat heel snel om, toen we vertrokken was het te mooi voor een jas. Maar toen het weer omsloeg was een jack geen luxe meer. Gelukkig zijn de trottoirs in Bern allen overdekt (je loopt als het ware onder de huizen) en konden we nog even snel voor sluitingstijd een paraplu kopen (de winkels sluiten hier om half 4 op zaterdag).
Eenmaal thuis aangekomen stond het eten al klaar, Holger en Stefan hadden nasi klaargemaakt. Het was tevens de kans om kennis te maken met een derde medebewoonster, Gisele genaamd. He, gelukkig; Nederlands bloed in de aderen en Hollandse klanken over de tong! Een Rotterdamse meid uit Goes at ook mee!
Maar goed, wat gingen we ‘heute abend machen’? Het idee van een feest ten noorden van Bern in de stad Lyss werd voorgesteld. Een summerparty met R&B, Rock en SKA zou toch geweldig moeten zijn. Dus al snel was iedereen enthousiast en werd de roadtrip (2 Bob’s) naar Lyss ingezet. Nou, ik stond nergens meer van versteld, maar een afgelegen schuur met jongeren rond de 16 had ik toch niet verwacht! Denk je een of andere discotheek te krijgen beland je ineens in een soort rare versie van een schoolfeest. Maar goed, nadat iedereen een beetje raar en onwennig om zich heen had gekeken gingen we maar naar binnen om een biertje te halen. Goed, een raar feestje in een schuur, maar er was muziek en bier (al werd dat geschonken door 16-jarigen(?)! Kortom, we hadden ons prima vermaakt!!